Kieseriet kopen? Bestel nu met gratis thuisbezorging
Wat is een kieseriet korrel?
Een kieseriet korrel is een natuurlijke mestkorrel met extra veel magnesium. Het aanwezige magnesium (en zwavel) lost op zodra het nat wordt en trekt daarna in de grond. Hierdoor kan het door de plant worden opgenomen, waardoor de plant groener wordt.
Hoe snel werkt kieseriet?
Kieseriet wordt snel opgenomen in de bodem, zeker als het regent of als er wordt gesproeid. Planten gaan het magnesium dan gelijk opnemen, wat de fotosynthese bevorderdt. Na twee weken is het effect al goed zichtbaar.
Waarom DCM kieseriet?
DCM kieseriet biedt de uitgekiende combinatie van een krachtige werking en een sterke concentratie. Hiermee bereikt u een snel én duurzaam resultaat.
Bij welke planten gebruik ik kieseriet?
Kieseriet is te gebruiken voor een groot aantal planten en gewassen, zoals:
- - Coniferen
- - Dennen
- - Heesters
- - Groene planten
- - Gras
- - Groenten
Vooral de naaldbomen (coniferen en dennen) en heesters zijn grote liefhebbers van magnesium en zullen ook het meeste profijt hebben van kieseriet. Sommige groenten kunnen ook kieseriet goed gebruiken, maar dan vanwege het hoge zwavelgehalte.
Kan ik kieseriet gebruiken in mijn moestuin?
De magnesium die in kieseriet is verwerkt is ook een must voor uw moestuin. De groenten die u kweekt zoals sla, peterselie en selderij zullen een gezonde donkergroene kleur krijgen wanneer u een klein beetje kieseriet strooit.
De bladeren nemen het snel op dus het verschil moet u al snel kunnen zien. U kunt kieseriet ook gebruiken voor vrachtgroenten met grote bladeren zoals komkommer en tomaten.
Waaruit bestaat kieseriet?
Kieseriet bestaat uit mineralen:
- Magnesium: 26% MgO
- Zwavel: MgSO4
Wanneer heb ik kieseriet nodig?
Een heleboel planten hebben profijt van kieseriet. Voor een goede ontwikkeling hebben alle gewassen goede voedingsstoffen nodig. In de praktijk komt dit neer op een mengsel: stikstof, fosfaat en kali, en ook magnesium en zwavel.
Kieseriet wordt gebruikt als bladen en naalden een gele of bruine kleur krijgen. Deze verkleuring wijst namelijk op een tekort aan magnesium. Dit tekort wordt opgelost door kieseriet in poedervorm te strooien.
Het voordeel van kieseriet voor het gazon
Kieseriet wordt veel toegepast bij heesters en coniferen, en kan ook voor het gazon erg goed zijn. Het magnesium zorgt namelijk voor extra bladgroen. Zo bevordert de kieseriet in het gazon de fotosynthese en zorgt zo voor een mooie groene kleur.
Wordt uw grasmat geel, ook als het gras genoeg kalk en gazonmest heeft gekregen? En groeit het gras wel in het juiste tempo (wat u merkt doordat u in het groeiseizoen regelmatig maaien moet)? Probeer dan kieseriet te strooien om te kijken of de grasmat de groene kleur terugkrijgt. Het effect zou na twee weken zichtbaar moeten zijn.
Wanneer strooi ik kieseriet?
Kieseriet kan het hele jaar door worden gestrooid. Het beste moment van strooien is in maart, aan het begin van het groeiseizoen. Strooien kan samen met de basisbemesting met DCM tuinmest. Beregening na het strooien zorgt voor een snellere opname.
Hoe vaak strooi ik kieseriet?
In principe is éénmaal per jaar kieseriet strooien al voldoende voor een diepgroene tuin. Vaker dan éénmaal per jaar strooien heeft in principe geen meerwaarde, tenzij u kieseriet gebruikt voor het gras: hou voor de grasmat tweemaal per jaar aan (in maart en in september).
Hoeveel kieseriet heb ik nodig?
Kieseriet wordt verkocht als geconcentreerd mineraalpoeder, waardoor er per toediening een beperkte hoeveelheid nodig is.
Hoeveelheid benodigde hoeveelheid:
- Groenten: 2 kilo per 50 vierkante meter
- Heesters: 2 kilo per 30 vierkante meter
- Naaldbomen: 2 kilo per 30 vierkante meter
- Gras: 2 kilo per 20 vierkante meter
Bovenstaande hoeveelheden zijn een indicatie, en hangen af van ander factoren (zoals de dichtheid en andere gewassen).
Waar kan ik kieseriet kopen?
Kieseriet is te koop in het tuincentrum en in onze webshop. De kieseriet wordt dan dezelfde dag nog verstuurd, zonder verzendkosten en eventueel met betaling achteraf.
Tip bij het strooien van kieserietpoeder
Vermeng de poeder met een zwaardere stof (zoals een beetje aarde of tuinmest) en beregen de poeder gelijk. Zo strooit u niet alleen makkelijk en geleidelijk, u voorkomt ook dat de kieseriet gaat stuiven door de wind.